Een ondernemerscoach. Waarom zou je hierin investeren?

Met enige regelmaat spreek ik mensen die mij de vraag stellen waarom ze een ondernemerscoach in de hand zouden moeten nemen. Uiteraard is dit een hele terechte vraag en daarom heb ik een aantal redenen op papier gezet waarom jij zou “moeten” investeren in een ondernemerscoach.

Moeten klinkt in deze context wellicht wat zwaar. Je moet natuurlijk helemaal niks.
Al helemaal niet van mij.
Iedereen die ik heb mogen helpen als ondernemerscoach of een intake gesprek mee heb mogen voeren, heeft zijn eigen beweegredenen.

Onderstaande zaken zijn ervaringen uit de praktijk en zijn real-life vraagstukken waar ik ondernemers als ondernemerscoach mee help of heb geholpen in het verleden.

Je bent niet tevreden (over je bedrijf)

Dit is een van de meest gehoorde redenen waarom men bij een ondernemerscoach aanklopt.
Je hebt een heel mooi bedrijf en je bent de afgelopen jaren steady gegroeid. Je hebt een aantal leuke (en soms minder leuke) klanten en je verdient prima geld. Toch ben je ontevreden.
Waarschijnlijk is het zelfs zo dat de buitenwereld stiekem hartstikke jaloers op jou is en op de klanten die jij mag helpen. Die zouden zij zelf ook maar wat graag willen bedienen.

Ze zien jou in een nette auto rijden en je hebt een leuk kantoorpand en een aantal medewerkers die met plezier hun ding voor je doen.

Maar je ziet het zelf niet meer. Je kijkt naar het gras van de buren waarvan jij denkt dat het mogelijk groener is. Vaak is dit niet zo, weet ik uit ervaring, maar dat terzijde.
(Het gras lijkt misschien groener, maar is lang niet altijd malser!)

Met andere woorden, je bent niet (meer) tevreden met wat je hebt. Je neemt het momenteel allemaal voor gewoon aan en het begint als een sleur aan te voelen.
Dit is een hele duidelijke indicator dat je eens met een ondernemerscoach zou moeten gaan praten.

Je hebt het gevoel dat je tegen het plafond aan zit

Ondertussen heb je je beoogde groei mogen bewerkstelligen en je hebt een prachtige omzet neergezet. Je bedrijf is goed gegroeid en je hebt de afgelopen jaren keer op keer dezelfde omzet behaald met min of meer dezelfde klanten.
Je wilt verder! Je bent op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien.
Mogelijk andere diensten aanbieden, je prijsniveau aanpassen, servicecontracten in het leven roepen? Er zijn legio mogelijkheden.
Hierin kan ik je helpen en uit eigen ervaring kennis met je delen. Over wat wel en wat niet werkt.

Een ondernemerscoach met een groot zakelijk netwerk kan je ook helpen om je gericht bij nieuwe potentiële klanten aan tafel te krijgen.

Je wilt nieuwe markten aanboren, maar welke?

Ondertussen ben je er wel achter dat je goed bent in de zakelijke dienstverlening en je hebt hier een succesvol klantportfolio in opgebouwd.
Je speelt met het idee om je markt te verbreden. Zou ik kunnen slagen in bijvoorbeeld de detachering? In welke markt is de vraag naar mijn diensten nog groter?

Door met een ondernemerscoach te sparren krijg je inzicht in andere markten waar je nog niet eerder bij stilgestaan hebt.

Eerlijk is eerlijk; ook ik kom soms bedrijven/bedrijfstakken tegen waar ik tot die tijd ook nog geen weet van had. Daar zitten soms echt pareltjes tussen!

Je hebt geen idee waar je moet beginnen

Omdat je zoveel dingen aan je hoofd hebt als ondernemer, doordat je zowel in als aan je bedrijf aan het werk bent, ben je het overzicht kwijt.

Je bent bezig met acquisitie, offertes maken, netwerkborrels, de uitvoering, facturatie, administratie, enzovoort.
Eigenlijk heb je iemand nodig die je helpt met het scheppen van orde in de chaos.
Ga eens sparren met een ondernemerscoach over hoe je dit kan aanpakken!

Je hebt op korte termijn omzet nodig! Je zoekt nieuwe klanten

Bel me op! Direct. Of kijk even op LinkedIn om een beeld te krijgen.

Zonder gekheid. Ik kan je op korte termijn helpen aan nieuwe relaties waardoor je snel on track komt. Mijn kracht zit hem in een groot zakelijk netwerk. 

Je zoekt een sparringpartner of gewoon een uitlaatklep

Als je als enig eigenaar van je bedrijf beslissingen moet nemen, kan het soms knap eenzaam zijn. Ze zeggen niet voor niets dat het eenzaam aan de top is.
Je wilt je successen kunnen delen, maar natuurlijk ook je fuck-ups.
Af en toe even iemand kunnen bellen om je hart te luchten of even lekker mee in het bos te wandelen kan heel fijn zijn. Hierdoor ben je vaker beter in staat om zaken te relativeren of in perspectief te plaatsen.
Als je in je eentje op kantoor zit, is het soms lastig te overzien wat er allemaal op je bord ligt. Een ondernemerscoach kan zorgen voor die helikopterview! 

Je vraagt je af of je medewerkers moet gaan aannemen

Ondertussen ben je een aantal jaren ondernemer en je hebt onwijs plezier in wat je doet! Je hebt leuke klanten en je verdient een leuke boterham. Er komen ook serieuze aanvragen binnen en je kunt je tijd in je agenda ruim vullen.
Je vraagt je af of je moet investeren in een eerste medewerker. Of moet je nog even wachten? Wil je überhaupt wel mensen gaan aannemen?

Vragen waar een ondernemerscoach je mee kan helpen. Door je een spiegel voor te houden en/of te putten uit eigen ervaring, kun je handvatten aangereikt krijgen om de juiste beslissing te maken.

Dit is zomaar een aantal onderwerpen waar ik ondernemers mee help. 

Zelf een keer sparren met een ondernemerscoach?

Vraag jij je ook af of je op de goede weg bent? Kan je wel wat hulp gebruiken? Gewoon een keer sparren over je business en erachter komen of een ondernemerscoach ook iets voor jou is? We kunnen altijd een keer vrijblijvend kennismaken. Dit kost je niets en geen verplichtingen.
Wil je graag eerst de ervaringen van andere lezen? Kijk dan even bij mijn referenties.

Ik help je graag.

ondernemerscoach Groningen
John Sportel – ondernemerscoach. Helpt bedrijven en de ondernemer met hun groei.
Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

DELEN:

GESCHREVEN DOOR:

John Sportel

Business en performance coach